Publisert på

5 år med hurtiglading

Test av hurtigladestasjon

I dag, den 29. september, er det fem år siden hurtigladestasjonen på Marche på Storebaug i Rygge åpnet. Prosjektet var et samarbeid mellom miljøstiftelsen Zero, støttet av Transnova og i samarbeid med Østfold fylkeskommune, Moss og Rygge kommuner, Ishavskraft og Enmira.

Det var ikke den aller første hurtigladestasjonen i Norge. Lyse hadde allerede tre hurtigladestasjoner i drift i Rogaland og Eidsiva hadde en på kjøpesenteret Maxi på Hamar. Hurtigladestasjonen var en av tre som ble satt opp i et samarbeidsprosjekt mellom Transnova og Zero. Det to andre var den nevnte ladestasjonen på Hamar og en som sett på Statoil på Økern senere på høsten 2011. Ladestasjonen var produsert av franske SGTE og ble levert av Proxll og Salto.

Dette var den første hurtigladestasjonen mellom Oslo og Sverige og Teknisk Ukeblad hadde fokus på elektirsk harryhandel. Nå er det mange muligheter for hurtiglading på strekningen og Østfold har vært og er et foregangsfylke når det gjelder elbillading.

Utviklingen i disse fem årene er det spennende å se tilbake på. Når jeg koordinerte arbeidet med å få opp denne hurtigladestasjonen så var det en prosess som tok mange måneder, vi måtte også bytte lokasjon og kommune for å få det til. Opprinnelig var planen å plassere denne ved kjøpesenteret ved Mosseporten, men vi fant ikke et egnet sted å ha den og det kunne ikke tas av eksisterende parkeringsplasser. I dag settes hurtigladestasjoner opp i løpet av noen uker og få nøler med å bruke noen parkeringsplasser siden de ser gevinsten med å ha en slik stasjon i nærheten.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *